Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 'ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ'

!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ !!!

Το ετοιμάζανε από καιρό, πάνε μήνες τώρα που περιμένουμε να ανοίξει το καφενείο που θα το κάνουν στέκι όλοι οι μερακλήδες της Καλαμαριάς και περιχώρων. Ένα μαγαζί γνωστό από παλιά με την ονομασία ‘Καπετάνιος’….. η παλιά γνωστή καλή ψαροταβέρνα στην Καλαμαριά. Τα παιδιά τελικά κράτησαν το ίδιο όνομα με την υπόσχεση ότι μετά τις 23:30 θα χαμηλώνουν τα φώτα και το μαγαζί θα λειτουργεί με την ονομασία ‘Σουρωμένος Γάτος’ και……. όποιος αντέξει.  
Ο Πάνος και ο Νίκος άργησαν αλλά καταφέρανε να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Ένα φρέσκο και καθαρό καφενείο, με 30 θέσεις μέσα και 15 έξω, διακοσμημένο με γούστο και μεράκι. Ένα καφενείο όπου μπορείς να πας για να δεις τον αγώνα ποδοσφαίρου, να παίξεις τάβλι ή μπιρίμπα, να απολαύσεις ξεχωριστούς ουζομεζέδες και γυρίζοντας στο σπίτι να μη σου πει η γυναίκα σου ‘βρωμάς' καπνίλα, πάλι στο καφενείο ήσουν?’
Οι μπαμπάδες τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου μπορούν να πάρουν και το παιδί μαζί , για να μαγειρέψει η σύζυγος με την ησυχία της. Το καφενείο διαθέτει σύνδεση Internet όπου τα πιτσιρίκια μπορεί να σερφάρουν δωρεάν όλη μέρα . Την εικόνα συμπληρώνει μια 52-αρα τηλεόραση , η χαρά του κάθε ποδοσφαιρόφιλου και όχι μόνο. Αυτά για το περιβάλλον του μαγαζιού, αρκετά ασχοληθήκαμε.

 Ας έρθουμε στο δια ταύτα, τους μεζέδες, τα τσίπουρα και γενικότερα την κουζίνα. Την τιμητική τους έχουν βέβαια οι θαλασσινοί ουζομεζέδες από σουπιές στη σχάρα μέχρι χταπόδι με μανιτάρια, τα οποία συνοδεύει κανείς με θεσσαλικό τσίπουρο φυσικά. Για τους πιο πεινασμένους το κατάστημα διαθέτει από διάφορες τηγανιές και σουβλάκια μέχρι κοτόπουλο φιλέτο.
Και αν είστε και τυχεροί μπορεί να σας σερβίρει η Αναστασία.










1 σχόλιο: